När bilen är uttjänt

Med den industriella revolutionen kom också skrotet. Naturligtvis inte direkt, det var ingen som förväntade sig att se en Spinning Jenny ligga slarvigt slängd på soptippen i mitten av 1800-talet i England, men ett litet tag efteråt så.

Nu för tiden är det många av våra metallmaskiner som hamnar på soptippen. Kvaliteten är inte vad den brukade vara och människor har vant sig vid att köpa nytt hela tiden istället för att försöka reparera. Tack vare industrin och dess massproduktion är det också, mycket riktigt, oftast billigare att köpa nya saker och strunta i att låta en riktig hantverkare ta sig en titt på det som slutat fungera. Det samma gäller våra bilar, även om människor här kanske faktiskt låter en kunnig mekaniker ta sig en titt först. Bilen är ju trots allt en rätt stor utgift. När den tjänat sin ägare väl och inte går att rädda, kan man ta den till Helsingborg och förvandla den till skrot, bilskrot mer specifikt. Förutom metallteknik sysslar Bilskrot i Helsingborg även med skrotinsamling.

Ett färdigt fordonBIlskrot i Helsingborg

Det finns de som tycker det är bättre att låta en uttjänt bil stå kvar hemma på tomten som ett litet minne som snabbt blir övervuxet med mossa och svårare och svårare att ta hand om. Det är dock inte den bästa lösningen för miljön, trots att mossan uppenbarligen verkar gilla sin nya boendeort. För att göra sig av med problemet och dessutom få en slant för sitt besvär är det bättre att bogsera med sig bilen till bilskroten och säga farväl där.

Innan du kör bilen till bilskroten

Bilen startar inte och du är sur. Det passar inte in i din stressade vardag att varje morgon stå och vrida om tändningen som en galning, kämpa med startkablar och grannes bil och sen ändå behöva ta bussen. Innan du direkt släpar med dig din irriterande bil till bilkyrkogården bör du dock tänka på följande:

  • Kontrollera om den går att rädda. Låt en professionell bilmekaniker ta en titt och komma med ett utlåtande.
  • Om du måste skrota den – gör det på riktigt.
  • Du kommer att få betalt, investera de pengarna väl.
  • Töm bilen på allt som du vill behålla.