Ny VVS-teknik

Hantverksbranschen utvecklas i rasande fart med nya innovativa lösningar som effektiviserar och förbättrar arbetet. För VVS-installatörer har det kommit flera nya lösningar som redan implementerats i arbetet. Bland annat gäller det tekniska lösningar som rörfilmning och högtrycksspolning. Läs mer om hur rörmokare arbetar med modern teknik nedan.

Rörfilmning

För att undersöka skicket av rörsystemet och upptäcka fel och brister använder många VVS-firmor rörfilmning. Det betyder att de skickar in en kamera fäst på en fiberoptisk kabel genom rören. Kameran och kabeln är inte bredare än en vanlig trädgårdsslang och kan smidigt ta sig genom de flesta avloppsrör. För att kunna se i det mörka röret är kameran antingen försedd med en ljusskälla som en vanlig lampa, eller så har den bildförstärkare som kan se i mörker.

Högtrycksspolning

Ett effektiv och skonsamt sätt att rengöra vatten- och avloppssystemet är genom högtrycksspolning. Genom att kombinera modern högtrycksteknik med vanligt vatten kan man enkelt lösa stopp och avlagringar. Eftersom det inte kräver borste för att rengöra är det skonsamt för röret då borstar sliter på rörväggarna och kan efter en tids regelbunden rengöring skapa sprickor som sedan kan orsaka läckage. Högtrycksspolning är dessutom miljövänligt eftersom det inte används någon kemikalie för att få avlagringarna att lossna. Kontakta Spoltjänst i Stockholm om du behöver spola dina rör rena från slambildningar. Det är alltid bättre att arbeta proaktivt och ta hand om begynnande småproblem innan de blir stora och kostsamma problem. Spoltjänst erbjuder flera olika former av spolning av vatten- och avloppsrör.Spoltjänst i Stockholm