Stålindustrins kretslopp

Stålet kan kallas ett samhällets viktigaste industriellt framställda material. Det gör det för att det finns i nästan alla typer av konstruktioner och maskiner som vi använder dagligen, både privat och inom industri. Dessutom tillhör stål en lång evig cykel av tillverkning, användning och återvinning. Vi berättar lite om hur stålets process fungerar i Sverige. Läs mer om stålproduktion nedan.

Stålcykeln

När vi pratar om stålcykeln har det inte i direkt mening att göra med fordonet cykel, även om det tillhör. Nej, vi menar istället det kretslopp som stålet hamnar i efter framställning. Efter att stålbalkarna tillverkats på stålverket skickas det ut till industrin och används för att tillverka och förstärka saker som:

  • Byggnader
  • Fordon
  • Maskiner
  • Hushållsmaskiner
  • M.fl.

När produkten eller byggnaden inte längre har någon användning kan man nedmontera den och återvinna metallerna för att smälta om och tillverka nytt. I den aspekten kan stål vara miljöanpassat för ett modernt samhälle.

Stabilt byggmaterial

De allra flesta byggnader innehåller någon form av metall, stål eller järn, för att säkra upp stabiliteten. Stål är ett utmärkt byggmaterial eftersom det är starkt och står emot de mesta av påfrestningar och är brandsäkert. Stålbyggnader hos Temahallen håller mer än väl för ändamålet och är ett bra alternativ i Göteborg när man behöver en maskinhall, affärsbyggnad eller idrottshall. Det går snabbt att sätta upp och är kostnadseffektivt mot vad det hade blivit att bygga upp en tegelbyggnad från grunden. Kontakta dem med din förfrågan så bygger de en lösning som passar dina önskemål och behov av stålbyggnad.