Tänk som fienden redan under bygget

För att få övertaget i vilken fight som helst måste du alltid följa dessa tre råd:1) lär dig hantera och dölja dina egna svagheter, 2) identifiera motståndarens svagheter och 3) tänka som denne tänker för att förutsäga och blockera nästa attack. När det gäller diskussioner med din partner om hur huset ska designas är det bäst att du tar det lugnt och tänker på att bevara freden framför allt – annat är det när det gäller säkerheten på ditt nya hus. Det är inbrottstjuven som är din fiende, och du måste vara smartare än denne för att gardera dig. Ett bra vapen att ha i din arsenal är rullgaller hos Team Guardab. Det gäller att göra det omöjligt för denne att ta sig in!

Svagheter

Första punkten i attacken var att identifiera dina egna svagheter. Gå igenom ditt hus mentalt: om någon vill in, var kan de göra så? En bra metod är att tänka att ditt hus står i brand – hur kommer du ut? Går det att komma in samma väg? Investera lite extra i saker som säkerhetsdörrar, gallergrindar och rullgaller hos Team Guardab i Stockholm till fönster och dörrar för att blockera all infart – men tänk på att placera nyckeln på ett inifrån lättåtkomligt ställe ifall skräckscenariot husbrand verkligen sker. Ni måste ju kunna komma ut också!

Styrkan i förberedelsen

Nu är det dags för punkt 2 och 3: förebygg motståndarens framtida attacker genom att identifiera dennes svagheter och tankesätt. Det är väldigt svårt att veta vem som tänker bryta sig in i förhand, men det finns råd att följa från poliser och före detta inbrottstjuvar:
• Locka inte med dina prylar! Att flasha dina ägodelar – på gatan eller via inlägg på sociala medier i stil med ”Så glad med min nya dator!” är ett sätt att säga: Den här prylen finns att hämta hos mig!
• Gör det jobbigt för tjuven: Ett hus med gallergrind, lås, larm och bra belysning känns mindre attraktivt som brottsplats – det för ju med sig en högre risk att bli avslöjad.
• Grannsamarbete är superviktigt: Även om ni inte är bästa vänner, kan ni hålla med om att hålla utkik för varandra: när den ena familjen är på semester, finns den andra där för att larma polisen om något konstigt skulle vara på gång.