Tid för nybygge

Det har blivit allt mer populärt med att bygga nytt. Istället för att köpa en gammal villa väljer många att köpa en tom tomt och bygga nytt hus istället. Ett nybyggt hus har flera fördelar mot att köpa ett gammalt och vi kommer att ta upp ett par olika fördelar med nybygget.

Bättre material

Hus som är byggda innan 1970-talet har ofta eternittak, som innehåller, som känt, hälsovådlig asbest och är numera förbjudet som byggmaterial. Visserligen utgör de ingen fara så länge de är hela, men så fort de börjar gå sönder, eller vittra är de en direkt fara för luftvägarna för människor i närheten. Det är byggmaterial som eternit som man kan undvika att ha på huset om man bygger eget. Genom att välja materialet själv kan man även anpassa efter andra preferenser som bland annat:

  • Miljövänligt
  • Hållbart
  • Energieffektivt
  • M.fl.

Om du söker en bra bygghandel i Helsingborg kan du med fördel besöka Vallåkra lantmannaaffär som har allt till både hemmafixare och professionella byggare.

Miljövänligt

En av de stora fördelarna med att bygga nytt är att man kan tillämpa ny teknik och material som är både miljövänligt och hållbart. Energieffektiva byggmaterial är inte bara naturvänliga utan kan dessutom spara stora kostnader för uppvärmning. Exempelvis kan det vara avgörande med vilken typ av fönster och fönsterglas man väljer för att hålla värmen inomhus under vintern. Givetvis spelar även väggarna och isoleringen stor roll för värmekontrollen.

Egen design

Man ska inte sticka under stolen med att en av de stora fördelarna med att låta bygga eget är att man får ett hus som blir precis så som man vill ha det.