Välj rätt kakel

Går du i tankarna om att renovera badrummet? Då bör du tänka lite extra på vilket kakel du vill sätta in. Vi tipsar om olika kakel som kan passa ditt hem alldeles utmärkt. Läs mer om våra exempel nedan.

Kakel är ett måste

Okej, det måste inte vara ett måste, men det är oerhört tråkigt med ett badrum som är helt klätt i plastmatta, från golv till tak. Kaklet har fördelarna med att det är lätt att rengöra, tål vatten och ger ett vackert intryck till badrummet. De flesta förknippar kaklet med ett badrum och kan därför ge en både klassisk och modern känsla samtidigt.

Vilken sort?

Det finns tusentals olika sorters kakel som alla kan passa ett badrum på ett sätt eller ett annat. Bland annat kan man välja mellan

  • Porslinskakel
  • Gammaldags kakel
  • Byggmosaik
  • Designkakel
  • fl.

Prata med en kakelfirma eller återförsäljare om du inte vet vilket som passar dina tankar om drömbadrummet bäst.

Ta hjälp

Det finns många firmor som kan hjälpa dig att sätta kakel och renovera badrummet. I lund kan du med fördel använda Lundamurar’n AB som lyssnar till dina önskemål och behov. De utför arbetet effektivt och fackmannamässigt och lämnar ett slutresultat som motsvarar dina förväntningar. Att sätta kaklet själv kräver en hel del verktyg som du kanske inte har och mycket förberedelser. Om det dessutom tillhör en omfattande renovering kommer du även att behöva vara utbildad och certifierad för att inte begå misstag som kan resultera i vattenskador och behov av en ny renovering direkt.