Varför fackmannamässigt arbete är bättre

Alla har varit där i valet och kvalet när kranen börjat strula – ska vi ta hand om det själva, eller måste vi ringa hjälp från vaktmästare eller rörmokare? Det händer då att vi gör dumma val och tar hand om det själva för att det är verkar enkelt åtgärdat. Rör, tänker vi. Hur svårt kan det vara? Svaret är: otroligt mycket svårare än vi lekmän kan föreställa oss. Faktum är att över 100 000 hushåll drabbas årligen av svåra vattenskador. En stor del av dem hade kunnat vara avstyrda av en certifierad VVS-installatör som rörmokarna på Assemblin.

Olika certifieringar

En auktoriserad rörläggare har bland annat certifiering inom Säker Vatteninstallation. Med den certifiering garanteras du som kund följande:

  • Allt rörarbete blir fackmannamässigt utfört
  • Hemförsäkringen gäller vid olycka
  • Arbetet är utfört på ett säkert sätt

När du gjort det smarta valet att ringa VS-installatör istället för att ta hand om rören själv bör du kontrollera så att firman är auktoriserad.

Livsfara

Inte nog med att vattenläckor kan skada fastigheten och kosta stora summor att sanera. Det kan dessutom vara rent av livsfarligt om vatten och aktiva elledningar kommer i kontakt med varandra. Ofta är rörmokare antingen utbildade elektriker, eller arbetar tillsammans med certifierad elektriker som ser till att all rörläggning genomförs på ett säkert sätt utan att någon riskerar att elektrifieras.

Kontakta rörmokare

Ring alltid direkt om ledningarna sprungit läck så att kunnig personal snabbt kan komma på plats och ta hand om efterarbetet på ett ordentligt förfarande.